Waterontharder zonder stroom


Water ontharden zonder gebruik van elektriciteit

Er zijn een aantal verschillende waterontharders op de markt die geen gebruik maken van elektriciteit. Zo zijn er magneetontharders die op de leiding worden vastgemaakt. Dan zijn er ook weer magneetontharders waarbij het magneetveld opgewekt wordt met elektriciteit. Bij die varianten worden er ook vaak ledjes of een display getoond. Grappig genoeg blijken die slechts aan te geven dat er stroom op staat.
Daarnaast zijn er waterontharders die stoffen aan het water toevoegen. Die stoffen gaan dan een verbinding aan met de kalk zodat de kalk zich niet meer aan andere oppervlaktes bindt. De systemen die hierbij elektriciteit gebruiken blijken nauwkeuriger te doseren dan de systemen zonder elektriciteit.
Er zijn ook zoutontharders die geen stroom gebruiken. Deze functioneren door het stromen van het water. Daarbij worden tandwieltjes in beweging gezet. Deze tandwieltjes zorgen er op hun beurt voor dat de kleppen worden omgezet in de regeneratiestand na een x aantal liters waterverbruik. Dit gebeurt altijd tijdens het gebruiken van water. Daarom is een systeem met twee cilinders nodig als je altijd onthard water wilt hebben.
Wel is de doorstroomcapaciteit van een enkele cilinder vaak krap voor een goede werking maar regeneratie duurt bij die dubbele systemen vaak maar zo’n 10 minuten per cilinder. Doordat niet voor elke hardheid of verandering in hardheid een andere tandwiel-set bestaat, kan deze mechanische techniek niet zo zuinig werken met zout en spoelwater als systemen met elektrische aansturing. Overigens is het elektriciteitsgebruik van de ontharders die wel op elektra werken vrij laag; van een paar watt continu tot zo’n 20 watt voor het omzetten van de kleppen bij regeneratie.
 

De H2O Pro is een waterontharder met een permanente werking zonder stroom, afvoer en zout

Daar waar een groot deel van de waterontharders alleen zonder stroom werken maar alsnog zout nodig hebben, werkt de H2O Pro anders. Niet alleen is de H2O pro een stroomloze waterontharder. Het is een keramische waterontharder waardoor gebruik van zout en afvoer niet nodig is. Dit brengt onder andere de volgende voordelen met zich mee:
  • Vrijwel overal te plaatsen. Omdat er geen stopcontact en aansluiting op het riool nodig is, worden de plaatsingsmogelijkheden groter. Vaak past de H2O Pro dan ook gewoon in de meterkast. Maar ook een meterput, kruipruimte of kelder zijn geen probleem. Zolang de aansluiting maar direct na de watermeter en voor het eerste T-stuk komt;
  • Goed voor het milieu; geen lozing van spoelwater en zouten in het riool en geen stroomverbruik;
  • Door onafhankelijkheid van stroom, zijn errors of bijvoorbeeld op spoelstand blijven staan door stroomstoring uitgesloten.
  • Storingen of extra onderhoud zijn sowieso nagenoeg nihil. In de H2O Pro zitten namelijk geen motor, pomp, vlotter, injector, elektronica of dergelijke.
  • De werking van H2O Pro is gebaseerd op de natuurlijke neiging van kalk om, onder bepaalde omstandigheden, aan elkaar en oppervlaktes te hechten. In de H2O Pro zit materiaal waarop deze hechting heel snel plaatsvindt maar de gevormde aanslag schiet na vijf á tien seconden alweer van dit materiaal af. De zo gevormde kalkkristallen gaan daarna niet meer in andere oppervlaktes vastzitten. Dit natuurlijke proces gaat vanzelf. Qua onderhoud wordt alleen het werkzame materiaal eens per 3 jaar vervangen.
 

H2O Pro, een duurzame oplossing tegen kalkaanslag

De energie- en milieubesparende kenmerken van de H2O Pro tonen aan dat er nu een duurzame oplossing tegen kalkaanslag op de markt is. Vaak betekent duurzaam ook dat de kosten hoger zijn. Voor de H2O Pro is dit niet het geval.
Prijzen voor aanschaf en onderhoud vindt u in onze Winkel
Lees nog meer voordelen van de H2O Pro of kijk eens bij de veelgestelde vragen