Vragen/FAQWaarom zou ik voor een H2O Pro kiezen?
De pH-waarde van het water blijft hetzelfde. Deze factor betekent dat het behandelde water goed blijft voor elk gebruik en corrosie voorkomt.
Tijdens waterstroming verspreiden de keramische parels zich snel in het water en binden de kalk tot nanokristallen. Hierdoor komt een kleine hoeveelheid CO2 vrij die verbindingen aan gaat met bestaande kalkaanslag en de ontstane microbellen werken ook mee in het voorkomen van bacteriekolonies in gesloten ruimtes zoals leidingen en ketels. 
H2O Pro voegt geen natrium of enige andere chemische verbinding aan het water toe, alle mineralen blijven behouden alleen worden ze geclusterd tot niet-reactieve kristallen.
Zowel calcium als magnesium zijn belangrijk voor het zenuwstelsel en onmisbaar voor goede spier- en orgaanfuncties.


Wat is de onderscheidende werking van H2O Pro?

H2O Pro onderscheidt zich door de kalkionen in het water te binden tot microscopisch kleine kristallen, zogenoemde nanokristallen. Deze kristallen zijn stabiel en vergelijkbaar met andere mineralen die zich niet hechten aan oppervlakken.
 

Er zijn verschillende soorten keramische waterontharders. De voorloper van de H2O Pro gebruikt grotendeels dezelfde techniek als H2O Pro, alleen zijn de gevormde kristallen niet stabiel (vallen na ongeveer 48 uur weer uit elkaar). Dat hoeft geen groot probleem te zijn omdat het meeste water binnen 48 uur allang weggestroomd is. Maar niet alle water zal binnen 48 uur na behandeling al in het riool verdwenen zijn en dan is de H2O Pro een duidelijke verbetering.
Een verdere verbetering door H2O Pro is dat we door optimalisatie kans hebben gezien de capaciteit te verdubbelen, en wel in dezelfde behuizing. Dit betekent een enorm voordeel ten opzichte van alle voorgangers.
Ook zijn er waterontharders die „keramisch” genoemd worden welke gevuld zijn met oplosbaar materiaal wat een verbinding aan kan gaan met kalk. De resultaten van deze benadering zijn erg wisselend. In ieder geval voegen deze ontharders stoffen toe aan het water waardoor het water minder schoon wordt, terwijl het materiaal kostbaar is en wordt verbruikt.
 


Wat gebeurt er met de huidige kalkaanslag?

Het kalkoplossend vermogen van het water is door de behandeling van H2O Pro toegenomen. Hierdoor zal oude kalkaanslag (langzaam) overal verdwijnen waar behandeld water langs stroomt.


Deze nanokristallen zijn eenvoudig gezegd onzichtbaar kleine kalkschilfertjes. Deze hechten niet aan elkaar en niet aan oppervlakken waardoor ze makkelijk met het water mee de afvoer inlopen.

Zie ik dan nergens geen kalk meer ?

Overal waar water verdampt zullen alle opgeloste mineralen zichtbaar worden. Bij onbehandeld water gaat de kalk vervelend vastzitten. Dankzij de bewerking door H2O Pro kan kalk net als de andere mineralen makkelijk met een doekje weggeveegd worden.


In een waterkoker verdampt veel van het water. Waterdamp is zuiver H2O, dus de opgeloste stoffen blijven achter in de waterkoker. Hierbij maakt het niet uit of dit natrium is, zoals bij een zoutontharder, kalk of organisch materiaal. Het grote voordeel van zowel natrium als van kalk dat door H2O Pro behandeld is, is dat het niet hecht en dus relatief gemakkelijk te verwijderen is. De lastigste stoffen in een waterkoker zijn de organische stoffen, die bakken vast door de hoge temperatuur. De temperatuur waarbij organisch materiaal vast bakt ligt boven de 100 ºC en kan dus alleen gebeuren als er geen water meer in de waterkoker zit.
Onze tip: laat altijd een beetje water in de waterkoker achter. En verder moet de aanslag dus gemakkelijk te verwijderen zijn.


Kan ik de H2O Pro waterontharder zelf plaatsen ?

Dit is natuurlijk mogelijk, u krijgt bij aflevering een handleiding.
Wilt u verder geen gedoe dan kunt u het door ons laten doen.
Wij hebben de juiste materialen en gereedschap er voor.
 


Rond 2005 is deze techniek ontwikkeld. Daarna zijn er veel testresultaten, certificeringen en optimalisaties behaald. 
H2O Pro is pas begin 2020 in Nederland geïntroduceerd. De voorloper (waarbij de gevormde kristallen na ongeveer 48 uur weer uit elkaar vallen) is al vele jaren beschikbaar maar begint ook nu pas meer bekendheid te krijgen.