Delta waterontharding


Zonder elektriciteit

De Delta waterontharders worden aangestuurd door de druk van de waterleiding, zij verbruiken dus geen elektrische stroom of batterijen. Water en elektriciteit zijn immers zelden goede vrienden.
Dit brengt ook met zich mee dat er geen ingewikkelde instellingen hoeven plaats te vinden bij het opstarten van de ontharder. Een vervelende herprogrammatie na een stroomonderbreking is ook verleden tijd voor wie kiest voor een Delta waterontharder.

Een hydraulische waterontharder

Een hydraulische waterontharder regenereert, ook wel spoelen, enkel wanneer nodig. De accurate waterteller in de Delta waterontharders registreert elk verbruik en zorgt er voor dat de waterontharder enkel regenereert als de onthardingscapaciteit bereikt is.


 

Uiterst compact & een grote onthardingscapaciteit

De gepatenteerde technologie van de Delta waterontharders zorgt er voor dat er met een veel kleiner harsvolume, en dus een veel kleiner toestel, een zeer hoge capaciteit gehaald kan worden.
Delta waterontharders maakt gebruikt van uiterst fijne harsen die gecomprimeerd zitten tussen twee filterscreens. De combinatie van de fijnste harsen en het gecomprimeerde volume zorgen er voor dat de Delta waterontharders een zeer hoge onthardingscapaciteit halen met een zeer klein toestel.
Een huishoudelijk duplex-model van de Delta waterontharders kan een doorstroomsnelheid aan van 2600 L / uur of 43 L / min. Indien men 12 Duitse graden hardheid uit het water wil halen, kan de ontharder 1400 liter water behandelen alvorens hij dient te regenereren. 
Door deze gepatenteerde innovatieve technologie kan geen enkel ander merk deze capaciteit halen.

Uiterst zuinig

Een Delta waterontharder verbruikt geen elektriciteit en het hydraulische systeem voorkomt onnodige regeneraties
Verder zijn de Delta waterontharders zeer zuinig op gebied van zout- en waterverbruik tijdens een regeneratie in vergelijking met traditionele toestellen. Dit komt doordat het harsvolume zo klein is. Wanneer men een kleiner volume moet reinigen, is er logischerwijs minder zout en spoelwater nodig.
Per harsfles met een inhoud van 3 L hars verbruikt een Delta waterontharder slechts 300 gr zout en 18 L water voor een volledige regeneratie. Hierdoor behoren de Delta waterontharders tot de zuinigste toestellen op de markt.

Inkomende hardheid en resthardheid instellen

De waterhardheid in ons land verschilt per regio. Omdat uw Delta waterontharder geen onnodig zout en spoelwater zou verbruiken, mag de hardheid van het inkomende water niet te hoog ingesteld staan. Indien de hardheid van het inkomende water te laag is ingesteld, zal de ontharder er niet in slagen alle kalk er uit te halen. Vele traditionele ontharders hebben een standaard fabrieksinstelling die niet kan aangepast worden aan de situatie in uw regio. Bij de Delta waterontharders wordt de hardheid van uw leidingwater in uw regio gemeten bij u thuis en exact ingesteld op de ontharder. Alleen zo zal de werking van de waterontharder optimaal zijn.
Indien u geen volledig onthard water wenst, maar een resthardheid wil overhouden in uw water, dan kan dit zeer precies worden ingesteld op de Delta waterontharders. Als uw inkomend leidingwater 12 Duitse graden kalk bevat en u stelt uw Delta waterontharder in op 1/10e dan blijft er 1,2 Duitse graden kalk over in het water. Ook deze instelling op maat is bij vele andere merken van waterontharders niet mogelijk.

hardheid instellen

 

Made in Belgium