Edwin Winkel

Verleng de levensduur van uw kranen: installeer een waterontharder

  • (0) comments
  • 04/06/2020

Beschadiging door kalkaanslag

In Nederland zit er zowat overal kalk in het leidingwater. Kalk zorgt niet alleen voor een lelijke, witte aanslag op uw kranen; die kalkaanslag kan ze na verloop van tijd ook verstoppen en zelfs het binnenwerk beschadigen.

Kranen die niet meer naar behoren functioneren, zijn uiteraard bijzonder hinderlijk – niemand staat graag onder de douche waar bijna geen water uitkomt. Uiteindelijk zult u uw kranen zelfs moeten vervangen. Dat dit een flinke duit kost, hoeven we u uiteraard niet te vertellen.
 

Een maximale levensduur dankzij een waterontharder

Als u het niet zover wilt laten komen, doet u er goed aan om een waterontharder te installeren. Daarmee vermijdt u niet alleen kalkaanslag in uw keuken en badkamer, u geniet nog van tal van andere voordelen van zacht water. Extra handig: de waterontharders van Delta zijn zuinige en compacte toestellen die geen elektriciteit verbruiken.

Door zo’n waterontharder te installeren, bespaart u zichzelf heel wat werk: doordat u niet langer de kalkaanslag van uw kranen (en muren) hoeft te schrobben, spaart u jaarlijks tot 120 uur poetswerk uit. Bovendien hoeft u het binnenwerk van uw kranen niet meer te ontkalken en kunt u zo hun levensduur gevoelig verhogen.
 

Pak kalkaanslag aan met azijn

Hebt u nog geen waterontharder in huis en hebben uw kranen te lijden onder de kalkaanslag? Ga ze dan te lijf met heet water waar u een scheut azijn in oplost. Spoel uw kranen na met helder water en droog ze goed af met een propere doek. Speciale antikalkproducten vermijdt u beter, aangezien die meestal erg agressief zijn.

Geïnteresseerd in een waterontharder? Neem gerust contact op voor meer informatie.